Fotografie & Nature Gifts
home        menu                          
 
  ZEN ART Françoise Kunst  
 


Fotografie
Ik fotografeer het liefst direct vanuit 'wat mijn oog ziet', zonder het mooier te maken dan het beeld op dat moment is. Zelf noem ik dit ZEN fotografie. Veel van mijn foto's maak ik in de natuur, dit is mijn grootste inspiratiebron. Vooral het vangen van stilte, vergankelijkheid, eenvoud, schoonheid in beeld inspireert mij. Het (sfeer) beeld dat ik zie kan gewoon esthetisch 'mooi' zijn maar dient mij ook als mens te raken in gevoel. Het liefst trek ik er alleen op uit, mijmeren en genieten van alles dat de natuur in zich draagt, dus ook onstuimige en donkere wolken, waterspiegelingen, boomstronken, structuren in de aarde, een prachtige bloem. Dieren in het algemeen, van insecten in de microwereld, tot de prachtige wilde paarden en koeien in de natuurgebieden hier in de omgeving, nationale park Utrechtse Heuvelrug, Gelderse Vallei, Blauwe Kamer.

Françoise Kunst

ZEN fotografie ofwel contemplatief, het is zoals het IS, puur en helder.
Zoals ik het zie, wil ik het vastleggen, pur sang. Soms krijg je een toevalstreffer! Interesse in natuur, schoonheid en vergankelijkheid, puurheid, spiegeling/reflecties.
Boeiend vind ik het spelen met kunstzinnig artistieke beeldvorming, zwart wit beeld.

Ik hou van fotografie en doe dit vanuit passie en plezier. Dit blijft anderen niet onopgemerkt en soms komt er een opdracht uit voor privé, website en social media. Spreekt mijn fotografie ook tot jouw verbeelding?

 
 


 
               

 
 

*klik op foto voor een impressie van een fotocollage

 
 

 
 


Nature Gifts
Ik houd ervan om in de natuur te zijn. Wandelen, fietsen, fotograferen, te mediteren, gewoon te zijn. In de natuur voel ik mij senang, in verbinding. Ik trek erop uit met of zonder camera. Een favoriete bezigheid is het vinden van stenen, afgebroken hout en takken in de bossen en de heide, schelpen aan zee en strand en aangespoeld hout. Of veren van vogels uit eigen tuin of die ik vind tijdens een wandeling. Ik zie schoonheid in deze prachtige geschenken van moeder natuur, Nature Gifts, en laat nieuwe creaties ontstaan.

Vooralsnog heb ik deze items gevonden in zowel eigen land als in het buitenland, waaronder Noorwegen, Frankrijk, Duitsland, België, Engeland en zelfs Egypte. Hier heb ik veel energetische krachtplaatsen bezocht en werden mij deze geschenken door moeder natuur aangereikt.

 
 

 
 

De afbeeldingen zijn gemaakt door Françoise Kunst / foto Fran Kunst© / website update 2023